Матиас Курьор: Искам да завърша сезона с Черно море

Отбори от Беларус, Русия, Турция, Франция, Албания и България имат интерес към голмайстора на "моряците"

"Желанието ми е да завърша сезона в Черно море". Това каза пред varnautre.bg звездата на тима Матиас Курьор. Националът на Мартиника не скри за интерес от страна на други клубове, но бе категоричен, че не желае да ги коментира, предвид факта, че е футболист на "моряците".

"В момента ръководството на Черно море води разговори с моя мениджър за нов договор, но официално все още няма такъв. Може би след Нова година ще имам повече информация. Предложения от други отбори не липсват, но в момента не се интересувам от тях. Искам да завърша силно сезона с Черно море, а след това ще видим", каза още пред varnautre.bg Курьор.

Запитан от кои страни са тимовете, които желаят да го привлекат, Курьор сподели: "Знам за клубове от Беларус, Русия, Турция, Франция, Албания и България. От "А" група интерес има от два тима. Но за мен това не е важно. Не мога да коментира други отбори, след като в момента съм футболист на Черно море. Това би означавало, че не ми пука за този отбор. Аз съм обвързан с Морето не само чрез договор, а и емоционално".

Матиас ще пристигне във Варна три дни след старта на зимната подготовка - 9 януари, тъй като е получил разрешение от треньора Никола Спасов за по-дълга почивка.