Привикват директора на Математическата да дава обяснение за студа в клас

Ученик снимал децата как стоят в клас с палта и публикувал във Фейсбук, на следващия ден въпросното момче било издирвано от директора

Директорът на Математическата гимназия Павлин Петков ще бъде привикан в комисията по образование, за да дава обяснение по казуса със студените стаи. Искането за доклад от негова страна ще бъде внесено от общинския съветник Христо Атанасов, който по-рано днес аларамира, че в МГ учениците са били предупреждавани с изгонване ако се оплакват, че е студено в стаите. 

В отговор на неговите твърдения директорът на гимназията обяви, че възпитаници й от по-горните класове са спирали кранчетата на парното и са отваряли прозорците в студените дни с надеждата да се прекратят занятията или поне да се намалят часовете.

"Тезата на директора потвърждава твърденията на учениците и техните родители, че са заплашвани. Въпросът е, защо чак сега директорът изнася тези свои твърдения за злоумишлени действия. След като е имало злоумишлени действия, както твърди той, уведомил ли е органите на реда и РИО, отбелязани ли са тези действия в протокол на РИО, кои са тези ученици, доказано ли е, че са те. Ето на тези въпроси трябва да отговори въпросният директор. Ако не го направи, означава, че това са пълни лъжи, с които клевети децата", коментира Атанасов.  

Той разказа, че в понеделник ученик е снимал останалите деца как стоят в клас с палта и публикувал снимката във Фейсбук. На следващия ден (вчера), въпросното момче е било издирвано от директора под заплаха да бъде изключено. 

"Дъщеря ми също учи в Математическата гимназия. Аз самият я накарах да снима, когато я оставях в училище. И нея ли щ я издирват. Нека директорът да не сипе безпочвени обвинения по децата, а дойде да обясни на какво се базират твърденията му", завърши общинският съветник.