Стартира конкурсът "Моята Beehive идея за Варна"

Животът

12-01-2016, 10:48

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Освен шанса да видят проекта си реализиран, младежите ще бъдат включени и в работната група, която ще подготви и развие идеята им

От днес стартира конкурсът "Моята Beehive идея за Варна", иницииран от Сдружение Споделено работно място. Организаторите целят да дадат възможност на младите хора за изява, като се заемат с реализацията на най-перспективната инициатива. Освен шанса да видят проекта си реализиран, младежите ще бъдат включени и в работната група, която ще подготви и развие идеята им. По този начин участниците ще получат необходимите знания и умения за самостоятелна реализация на бъдещи инициативи. На победителите ще бъдат издадени на сертификати за участие, а работата им ще бъде финансово обезпечена. Те ще получат заплащане за труда си, съобразно бюджета на инициативата.

Идеите, с които кандидатстват трябва да решават конкретен проблем и могат да обхващат следните области: култура, история, предприемачество, градско развитие, социални инициативи, образование и околна среда.

Предложения могат да бъдат подавани до 3-ти март, 2016г., на имейла на Сдружение Споделено работно място - [email protected]. Идеите трябва да бъдат представени в рамките на 3 страници и да включват описание, обосновка на обществената значимост, уникалност и приложимост, финансова обосновка, време и етапи за изпълнение и данни за контакт. Предложенията ще бъдат разгледани в рамките на 30 дни от жури, съставено от експерти на Beehive. Право да участват в конкурса имат младежи до 29-годишна възраст.

С инициативата организаторите поставят акцент върху насърчаването на младежкото предприемачество, поради увереността си, че има много млади и креативни хора във Варна, които желаят да се развиват в града си.