31-годишна варненка отива на съд за доставка на хероин в затвора

Крими

18-01-2016, 12:29

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Младата жена скрила наркотика в хляб за един от затворниците

Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт срещу 31-годишната Ангелина Трифонова от Варна, която се опитала да вкара хероин в затвора за лишен от свобода. Престъплението по член 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура. 

Подсъдимата варненка се запознала с М. Михайлов през 2013 година и започнала да го посещава във варненския затвор, където той изтърпява присъдата си. На 11 май 2014-та Трифонова купила хероин и хранителни продукти. В хляба, приготвен за Михайлов, младата жена укрила наркотика, опакован в найлоново пликче, и отишла в помещението на затвора, където се предавали пратки за лишените от свобода. 

Надзирателят, който проверявал пакетите, извадил хляба от опаковката и забелязал скритото пликче, съдържащо кафяво прахообразно вещество. От назначената физико-химическа експертиза станало ясно, че е хероин с тегло 0,18 грама със съдържание на активен компонент диацетилморфин 35,40 процента.

В хода на досъдебното производство 31-годишната жена, която е наркозависима и осъждана, не се признава за виновна. Според обясненията й пратката с наркотика й е предадена от родителите на затворника Михайлов. В свидетелските си показания лишеният от свобода посочва, че родителите му са в чужбина и не е очаквал свиждане в този ден.