Отстраниха повредата на парното във Варна

Нужно е технологично време за възстановяване на топлинния комфорт в сградите

Проблемът с парното във Варна вече е остранен. Топлоподаването към всички клиенти от ж.к. "Владислав Варненчик", м.р. "Кайсиева градина"; ж.к. "Младост"; ж.к. "Възраждане" е възстановено. От компанията "Веолия Енерджи Варна" уточняват, че е нужно технологично време за възстановяване на топлинния комфорт в сградите. Междувременно, всички съоръжения в отоплителната централа работят нормално, като се подава максимално възможното количество топлина.

Днес до обяд предстои пълното възстановяване на параметрите на мрежата за района на ж.к. "Трошево" - бл. 55-83, ОУ "Добри Чинтулов", ЦДГ № 45 "Пролет", ДЯ 11 "Иглика", Второ ОУ "Н. Вапцаров" и "Варна Тауърс". Създадена е нужната организация за обход и проверка на настройките на всички абонатни станции, като с приоритет ще бъдат детски ясли, градини и училища.

В случай на нужда от запълване и/или допълване на вътрешно-отоплителните инсталации, е необходимо клиентите да се свържат с компанията и всяка манипулация да става с разрешение на технически екип на дружеството. В противен случай, това може да доведе до влошаване на качеството на услугата и възникване на нови аварийни ситуации.