Лъчезар Братоев: От яхтклуба трябва да почерпят, а не да протестират

Родителите са замесени, без да знаят за какво става въпрос, заяви бизнесменът

Идеята на Пристанище Варна да купи нови яхти за детското ветроходство след разпродажбата на старите лодки е много добра и от яхтклуба трябва да почерпят, а не да правят митинги. Това заяви за Varnautre.bg занимаващият се с яхтен бизнес и член на Управителния съвет на Българската федерация по ветроходство Лъчезар Братоев относно създалия се конфликт между ръководството на порта и клуба, ползващ от години безвъзмездно лодките и базата на държавното предприятие. Бизнесменът категорично отрече да има интерес към закупуването на старите лодки, каквито твърдения са били разпространени.

Истерията не е заради покупката на старите лодки, просто някои си правят политическа пропаганда, като се разпространяват лъжи, заяви Братоев. По думите му въпросните килови лодки, обявени на търг, не се ползват за състезания, а с туристическа цел. Става въпрос за плавателни съдове на по 35-40 години, които не се поддържат добре, и са пред потъване, подчерта бизнесменът.

По думите му от яхтклуба нямат никакви основания да се жалват, тъй като лодките са собственост на пристанището, а сега могат да си закупят много изгодно яхти на цени в порядъка на 3000 – 4000 лева. По повод заявената от родители позиция в подкрепа на яхтклуба, Братоев заяви, че те са замесени, без да знаят за какво става въпрос.

От Федерацията подкрепяме дейността на яхтклуба "Кап. Георги Георгиев", но смятаме, че трябва да ползват законосъобразно ветроходини яхти, каза още Лъчезар Братоев и допълни, че останали клубове по ветроходство също развиват успешна дейност, без да ползват безвъзмездно лодки от държавно предприятие.