Черно море издържа едно полувреме срещу шампиона

Спорт

30-01-2016, 20:52

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

"Моряците" паднаха с 70:82 от Лукойл Академик

82:70, след като изоставаше през цялото първо полувреме.

Така шампионът запазват първа позиция с актив само от едно поражения и 16 загуби, а съперникът е с 9:8. В следващия кръг, който е последен за второто завъртане в шампионата, варненци посрещат Черноморец в морско дерби, а тимът на Тони Дечев гостува на Спартак (Плевен).

Черно море започна двубоя с 6:2 и поддържаше аванс през цялото първо полувреме. Домакините нямаха ден от стрелбата и за първите 20 минути бяха 0/8 от линията за три точки. Освен това те допуснаха и цели 14 грешки за едно полувреме. В края на първия период Лукойл намали до 2, но тройка на Пламен Алексиев отново вдигна аванса на гостите. В началото на втория период той достигна 10 точки, а на полувремето гостиет от Варна водеха с 8, съобщава BGbasket.com.

Лукойл започна второто полувреме с 11:4 и се доближи до точка, но Черно море отново вдигна преднина. Домакините от Правец изравниха в края на периода при 48:48, но тройка на Симеон Илиев отново задържа варненци напред. В края на периода домакините обърнаха за първи път след кош на Николай Колев при 55:53. Лукойл Академик започна последия период със серия 7:0 и вдигна още повече аванса си, за да спечели срещата с двуцифрена преднина.

Павлин Иванов бе над всички за успеха с 24 точки. Филип Барович записа 19 точки и 9 борби, Желко Шакич реализира 18.

За Черно море Порт Варна Николай Стоянов бе най-резултатен с 18 точки. Никола Маравич отбеляза 16. Капитанът Пламен Алексиев отбеляза 10 точки.