Черно море БАСК отпадна от купата на България

Спорт

04-02-2016, 08:25

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Варненци отстъпиха на Славия в София с 1:3

Отборът на Черно море БАСК отпадна от турнира за Купата на България по волейбол за мъже. Варненци отстъпиха на Славия с 1:3. Мачът бе дербито на този кръг, като противопостави на практика първият и вторият от временното класиране във Висшата лига.

Поговорката "У дома и стените помагат" се показа ясно в три от четирите части на срещата, в които Белите надделяха след оспорвана битка с две точки разлика. Така славистите, водени от Северин Димитров продължават напред в третия кръг, където ще имат за съперник Ботев (Луковит), пише BGvolleyball.com.

Останалите тимове, които достигнаха до третия кръг от първия етап в турнира за Купата на България са Ботев (Луковит) от Висшата лига, както и Ботев (Ихтиман) и Вереяволей (Стара Загора) от трета група – А НВГ.

В третия кръг от първия етап на Купата на България ще играят следните две двойки:

Славия (София) срещу Ботев (Луковит), Ботев (Ихтиман) срещу Вереяволей (Стара Загора)

Жребий ще определи кой ще бъде домакин в мачовете. Третият кръг ще се проведе на 10 февруари (сряда), като часовете на мачовете ще бъдат оповестени допълнително. Победителите от двата мача, ще се присъединят към чакащите от Суперлигата за втория етап от надпреварата.