Намери се спасение за Черно море

Вероятно утре отборът ще бъде събран

Има надежда за спасение на баскетболния отбор Черно море Порт Варна, въпреки че днес той беше разпуснат и на играчите бе казано да си търсят нови отбори.

Министърът на спорта Красен Кралев, председателят на сдружението на спортните клубове на Черно море Григор Фиданов и изпълняващият длъжността председател на Черно море Порт Варна д-р Георги Ганчев потвърдиха, че са намерени средства за спасяването на „моряците”.

Григор Фиданов вече е разговарял лично с някои от баскетболистите, съобщава BGBasket. Председателят на сдружението на спортните клубове на Черно море Порт Варна подчерта, че има едно условие баскетболният отбор да получи намерените средства и то е в понеделник да има писмена, нотариално заверена оставка на Симеон Варчев, който все още на документи е председател на клуба.

Министър Кралев съобщи, че е провел необходимите разговори с президента на БФБ Георги Глушков, с д-р Георги Ганчев и Григор Фиданов, и че ще се намерят хора, които да помогнат на отбора и той да продължи да съществува. Министърът е получил уверение, че хората, които участват в пряката организация на клуба, ще се мобилизират и че няма да се допусне тимът да напусне първенството в този момент.

Вероятно утре отборът ще бъде събран, за да се види кои играчи ще останат и да се направи всичко възможно той да не прекъсва участието си в Купата и шампионата.