Наркодилър рецидивист отива в затвора за 3 години

Крими

17-02-2016, 10:13

Снимка:

novini.bg/ архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Дължи глоба от 10 000 лева

Варненският окръжен съд одобри споразумение за решаване на наказателното производство между Окръжната прокуратура Варна и 28-годишния Кольо Колев от Варна. С подписването му мъжът се призна за виновен за две деяния, извършени на 22 февруари 2013 година във Варна, в условията на опасен рецидив.

На тази дата без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество: 6 полиетиленови пакетчета метаамфетамин с общо количество 2,55 грама на обща стойност 10,43 лева.

Второто деяние е държане без надлежно разрешително на прекурсор, материали и съоръжения за производство на вискорискови наркотични вещества /метамфетамин/. Съгласно одобреното от съда споразумение Колев ще изтърпи по-тежкото от двете определени наказания - "лишаване от свобода" за срок от 3 години при първоначално строг режим и глоба в размер на 10 000 лева.

Колев е многократно осъждан за извършени тежки престъпления от общ характер, предимно за държане на наркотични вещества с цел разпространение. Споразумението влиза в сила веднага.