Ди Каприо не заслужава Оскар?

Лео се опитва за шести път да получи заветната статуетка

Един от членовете на Американската киноакадемия, който желае да остане анонимен, заяви, че Леонардо ди Каприо няма да получи Оскар тази година. Церемонията е на 28 февруари в Кодак Тиатър в Холивуд.

Лео се опитва за шести път да получи заветната статуетка, и този път везните силно клонят към него, тъй като обра всички досегашни награди за ролята си в "Завръщането".

Според източника звездата по-добре да не разчита на статуетката за главна мъжка роля. Освен това киноакадемикът нарича ролята му във филма "просто нелепа". Киноакадемикът е цитиран от сайта spletnik.ru, пише бгнес.

Историята с награждаването на Леонардо вече се разказва във вицове и дори в шеговита видеоигра, в която приличащ на него герой гони жива статуетка по червения килим.

Въпреки популярността си и успешната си кинокариера, той все още не е печелил Оскар.

Лео е номиниран заедно с Брайън Кранстън за "Тръмбо" (Trumbo), Мат Деймън за "Марсианецът" (The Martian), Майкъл Фасбендер за "Стив Джобс" (Steve Jobs) и Еди Редмейн за "Момичето от Дания" (The Danish Girl).

Пожелалият анонимност източник сочи, че и Кейт Бланшет няма да получи Оскар този път. Тя е номинирана за главната си роля в "Карол" (Carol).

За разлика от ди Каприо, Бланшет вече има Оскар, и то не един и за нея не се пишат вицове.

Другите претендентки за наградата са Дженифър Лорънс за "Джой”, Бри Ларсън за "Стая", Сирша Ронан за "Бруклин" и Шарлот Рамплинг за "45 години".