Новият iPhone X предизвика мащабни опашки пред магазините

Булевард

03-11-2017, 14:37

Снимка:

youtube.com/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Швейцарци пуснаха тоалетна хартия по-скъпа от новия iPhone

Много хора спаха пред магазините, за да са сред първите, купили новия телефон

Продажбите на технологичната компания Apple скочиха в последните няколко часа в световен мащаб, след като официално в продажби беше пуснат новият iPhone X. На последното събитие на компанията бяха представени три нови модела телефони – iPhone 8, 8 Plus и iPhone X. Първите два модела са в продажба от миналия месец, но те не успяха да развълнуват феновете на марката и продажбите бяха ниски.

Днес сутринта обаче дълги опашки се извиха пред големите магазини на Apple в Берлин, Лондон, Хонконг, Сингапур, Пекин, Сидни и Ню Йорк, предаде БиТВ. Много от хората прекараха нощта пред магазините, за да бъдат от първите, които ще си купят новата джаджа.

От компанията обещават, че това е бъдещето на мобилните телефони. Предварителните заявки за новия iPhone X надминаха очакванията на компанията, като до момента не беше ясно дали ще успеят да смогнат с търсенето.

Новият телефон носи и големи успехи на компанията на световния фондов пазар, като акциите на Apple скочиха с 4% в последните часове. Финансисти от Уолстрийт прогнозират, че до Коледа Apple ще се превърне в първата публична компания, струваща един трилион долара. iPhone X вече се предлага и българската търговска мрежа.