Красен Кралев получи почетен плакет от шампион по вдигане на тежести

Спортният министър посети район "Младост" и район "Одесос" във Варна

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев получи почетен плакет в знак на благодарност от европейския и световен вицешампион по вдигане на тежести и президент на СК "Титан" Радостин Димитров. Това се случи по време на посещение на спортния министър  в район "Младост" и район "Одесос" във Варна.

"Огромни благодарности на г-н Кралев за всичко, което прави за нас и целия български спорт. Това е първият спортен министър, който работи усилено за развитието на спорта в цяла България", каза Радостин Димитров.

Ще припомним, че през 2019 г. залата за вдигане на тежести към Спортно училище "Георги Бенковски" бе изцяло реконструирана със средства отпуснати от ММС на стойност 110 450 лв.

През последните няколко години Министерство на младежта и спорта и Министерски съвет са отпуснали близо 20 млн. лв за спортна инфраструктура във Варна и района. Извършен е цялостен ремонт на Двореца на културата и спорта на стойност 12, 8 млн.лв., там се изгради и една от най-модерните боксови зали в страната. В ДКС се организират състезания от най-висок ранг и 14 клуба провеждат своите тренировки.

Основно е ремонтирана НСБ "Спортпалас", цялостна модернизация и промяна на облика се извърши на стадион "Тича" и стадион "Спартак". Реконструкцията на зала "Владислав" в спортен комплекс "Черно море" е на стойност 668 479 лв. Изгради се изцяло нов хангар за лодки във ветроходна спортна база „Бриз", монтирано е осветление на тенис кортовете „Черно море – Елит" и др.

За реновиране на Спортно училище „Георги Бенковски" са отпуснати 2,8 млн.лв, допълнително се реконструира залата за вдигане на тежести за 115 470 лв. В момента се изграждат три игрища за мини футбол в Игнатиево, Цонево и Бенковски за близо 450 000 лв.

По време на срещата Красен Кралев заяви, че ГЕРБ е единствената партия, която се среща очи в очи хората от цялата страна, изслушва исканията им и работи за тяхното изпълнение. " Само със стабилна държава и единно общество можем да преминем през тези тежки времена", подчерта Кралев, който е кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС във Варна.