Обещано и изпълнено - Смолян със завършен спортен комплекс

През 2019 г. ексспортният министър Кралев обеща, че ще подкрепи общината в намерението й да обнови настилката на стадиона

Кметът Николай Мелемов даде началото на първия мач между ФК Родопа-Смолян и ФК Пловдив-2015, който се проведе на новата настилка от изкуствена трева на стадиона в Смолян. "Обещано-изпълнено", коментира градоначалникът пред треньорите, които му благодариха за ремонта и обновяването на спортното съоръжение.

"От 50 години сме нямали такава база, съблекални, стадиони, спортни площадки", посочи известният футболен треньор Звезделин Чаушев.

Мелемов отбеляза, че през октомври 2019 г. тогавашният спортен министър Красен Кралев посети стадиона в Смолян и изпълни обещанието си да подкрепи Общината като помогне с финансиране за нова настилка от изкуствена трева. Кметът посочи, че благодарение на отпуснатите средства от правителството с лекоатлетическата писта и другите спортни съоръжения, Смолян има един завършен спортен комплекс.

Ще припомним, че в Смолян се радват на новоизградена спортна зала към Професионалната математическа гимназия, мултифункционално игрище за няколко вида спорт на открито, площадка за фитнес на открито до стадион „Смолян“, лекоатлетическа писта в спортен комплекс  „Септември“ – кв. Райково, както и напълно обновен закрит градски плувен басейн. Освен това, основно ремонтирана е и спортната зала, която бе кръстена на покойния щангист и олимпийски медалист Величко Чолаков.