Даниел Митов: Очакваме да спечелим изборите

Даниел Митов изрази съжаление, че наблюдаваме опити на служебния кабинет да се намесва в кампанията

Отиваме на тези избори с енергията и самочувствието на коалицията, спечелила предишните парламентарни избори и очакваща да спечели и следващите. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред журналисти след регистрацията на коалиция ГЕРБ-СДС в ЦИК. Той изрази увереност, че българските граждани отново ще ни дадат най-голямо доверие сред всички останали политически партии. „Правим допълнение на програмата си, на посланията си. Съвсем скоро ще имаме и представяне на тези промени в програмата и посланията. Разбира се, вървим напред уверено. Ще говорим на българските граждани за техните доходи, за икономиката, за икономическия растеж, за решението на отделните проблеми", анонсира зам.-председателят на ГЕРБ. По думите му листите за изборите на 11 юли няма да са копие на предишните, но ще има и приемственост.

 Даниел Митов изрази съжаление, че наблюдаваме опити на служебния кабинет да се намесва в кампанията. „За съжаление Румен Радев направи така, че служебният кабинет да се превърне в негов предизборен щаб, което е категорично недопустимо! Служебният кабинет не може да изпълнява подобни функции. Задачата му е да организира честни избори. И тук ми се иска да отправя един апел към служебните министри – недейте да се оставяте да бъдете използвани да участвате в предизборна кампания, която не е ваша“, призова Митов.  

На въпрос ще има ли забранени коалиции след изборите, заместник-председателят на ГЕРБ отговори, че партията отново ще влезе в култура на диалог, както и след изборите на 4 април. „Ние бяхме единствените, които се изправихме срещу хаоса. Показахме, че имаме отговорно управленско поведение. Ние единствени показахме структура на кабинет", припомни Даниел Митов. Той бе категоричен, че ГЕРБ отново ще подава ръка и ще се опита да влезе в разговор с останалите политически субекти. Относно въпроса дали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще участва в листите на партията, Даниел Митов заяви: „Ще видим. И това ще разберем".

Организационният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов изрази увереност, че структурите на партията се намират в изключително добра мобилизация и организационна готовност. „Подадохме документи за регистрация в ЦИК на коалиция ГЕРБ-СДС. Това е едно традиционно добро сътрудничество между най-голямата дясна партия и най-старата демократична партия след промените през 1989 година. Внесохме максималният изискуем брой подписи - 9999. Иначе в рамките на два дни колегите от цялата страна събраха 32 хиляди подписа", обясни Паунов. По думите му ГЕРБ ще има общински и областни предизборни щабове.