Бойко Борисов: Даниел Митов ще бъде кандидатът за премиер на ГЕРБ (Видео)

Той предложи ГЕРБ да внесе проект за промени в Изборния кодекс, с които да бъде въведена мажоритарна изборна система.

ГЕРБ предлага Даниел Митов за кандидат за премиер. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на заседание на парламентарната група на партията. Цвета Караянчева ще бъде предложена за председател на парламента, а Десислава Атанасова ще оглави парламентарната група „ГЕРБ-СДС".

"Резултатите са категорични. Българският народ е мъдър. Той не даде превес нито на нас да управляваме самостоятелно, нито на тези, които организираха протестите, макар че от самохвалството на тези хора не мога да се ориентирам", посочи лидерът на ГЕРБ и допълни, че опонентите му го мразят, защото ги побеждава винаги, но уточни, че няма какво да направи.

"Взех решение да се оттегля от двете места в парламента, за които ме избраха, а трябваше да се явя да ги победя лидерите на другите партии, за да им завра чекмеджета, шкафове, лъжи, манипулации, компромати в задния двор. Щели да правят комисия, народът направи комисия. Народът постави мен и ГЕРБ на първо място", каза още премиерът". каза Борисов.

"Кабинетът ще го кажем като получим мандат. Но понеже този мандат трябва да го получи някой и да внесем съответните документи. Аз ще чакам, ще гледам, ще помагам и ако трябва ще се намеся. Толкова вече грозно, долно, жълто и гадно постъпваха през тези месеци тези хора - към семейството ми, към дома ми. Колкото и да казват, че съм остарял, не ги съветвам да ме предизвикват. Затова се оттеглих от парламента. Даниел Митов е кандидатът за премиер - човек с ясна проевропейска и натовска ориентация", каза още той.

Борисов предложи ГЕРБ да внесе проект за промени в Изборния кодекс, с които да бъде въведена мажоритарна изборна система.

"Държа да поздравя Слави Трифонов. Мислех, че няма кой да бие БСП освен нас, но той успя. Желая му здраве! Не се поддавайте на провокациите, не искам да бъдете като другите. За това ще бъда до вас, със вас!", каза още Борисов.