Мирослав Найденов: Абсурд е Бойко Борисов да е заплашвал бизнесмен с убийство

"По-всяка вероятност Бойко Борисов е извикан за това, за което бях повикан и аз. Бях викан, за да направя едно уточнение“, каза бившият земеделски министър Мирослав Найденов пред БТВ.

Мирослав Найденов избегна да коментира в детайли за какво е бил разпитван, защото е следствена тайна, но стана ясно, че са му снемани показания във връзка със „заплаха за убийство на бизнесмен“.

Според Найденов ситуацията е абсурдна, защото такъв сигнал от бизнесмен няма, а има сигнал от трето лице, което е чуло, че някой е заплашван. По думите на бившия земеделски министър подалият сигнал е бивш служител на земеделското министерство, шеф на изпълнителна агенция, който той е уволнил и това е някакъв вид отмъщение.

Впоследствие Найденов разказа, че отново е бил викан по нов сигнал за същия случай, но той бил подаден от издирван от „Интерпол” през интернет.

Според Найденов „абсурд е Бойко Борисов да го извика в премиерския кабинет и да го заплаши с убийство“, още повече че от записите му става ясно, че той не познава този човек. От думите на Найденов стана ясно, че говори за бившия директор на Държавен фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов. Бившият земеделски министър смята, че раздухването на този стар случай, който е от 2009 г., е абсурдно и е провокирано политически във връзка с изборите.

По думите на Найденов той също е бил натопен в този казус, за да бъде дискредитиран от бивш партиец в ГЕРБ, който след това също е напуснал и е създал своя партия.