Кметът на Бата: Бойко Рашков продължава да манипулира общественото мнение

Нямам мярка подписка, заповедта за задържането ми е отхвърлена от съда, обясни нароченият кмет

Няма повдигани обвинения срещу мен. Имам едно, а не две досъдебни производства. То е свързано с изборите на четвърти април, а не с тези на 11-ти юли, заради които бях задържан. Нямам мярка „подписка“, както твърди Рашков. Това каза кметът на поморийското село Бата по повод твърденията на служебния министър Бойко Рашков. По думите му, той е бил задържан на осми юли, но без да има повдигнати обвинения и е престоял часове наред в ареста, но без да получи каквото и да е обяснение защо е там. „Обвинението срещу мен, свързано с изборите на четвърти април, се позовава на свидетелски показания, които са снети в състояние на стрес и чрез заплахи, липсва обективност по случая“, коментира кметът.

Георги Георгиев подчерта, че заповедта за задържането му е била отхвърлена от Районен съд-Бургас на първа инстанция. „Ще ми се да кажа, че съм изненадан от днешните твърдения на Бойко Рашков, но за съжаление ръководеното от него министерство продължава да нагнетява напрежение и да манипулира общественото мнение“, казва още Георгиев.

Кметът на Бата коментира, че е станало ясно, че няма да получи очакваното извинение за действията на служебния министър, въпреки причинения стрес върху него и цялото му семейство. Но настоява Бойко Рашков да спре да разпространява неверни твърдения по негов адрес.

"Акцията срещу мен имаше единствената цел да бъдат сплашат хората в село Бата, за да не излязат да гласуват свободно на 11-ти юли. Ще продължавам да търся правата си, които бяха потъпкани“, коментира още той.