Двама тенисисти на Комфорт достигнаха до 1/8 финалите на силен международен турнир

Спорт

02-11-2021, 09:45

Снимка:

Снимка: Българска федерация по тенис на маса

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

Мирослав Шмидт, Людмил и Виктор Димитрови участват в по две възрастови групи от надпреварата, която е кръг от световните серии по тенис на маса

Мирослав Шмидт и Виктор Димитров от варненския клуб по тенис на маса "Комфорт" се класираха за осминафиналите до 13 години на международния турнир WTT Youth Contender Szombathely. В Арена Савария в унгарския град Сомбатели надпреварата за отличия е в 5 възрасти – 19, 17, 16, 15, 13 и 11 години. Турнирът е кръг от световните серии и в него вземат участие състезатели от всички континенти.

Мирослав и Виктор заеха вторите места в групите си с по две победи и една загуба, което им даде право да играят в осминафиналите, където родните представители отстъпиха с по 1:3 гейма от словак и австриец.

Людмил Димитров се класира на третото място в своята четворка с победа и две загуби и отпадна от участие. Той ще се включи и в турнира при 15-годишните, а Мирослав и Виктор ще участват и при 11-годишните. Срещите са днeс.

"Важно е да отбележим, че Мирослав и Виктор са едва 10-годишни, така че смятам, че класирането им за осминафинал при 13-годишните е добро постижение на този етап", коментира за Varnautre.bg главният треньор на СКТМ Кофрот Стоян Поппетров, който е заедно с талантите в унгарския град.