Мирослав Шмидт загуби четвъртфинала от световните серии по тенис на маса (ВИДЕО)

Спорт

03-11-2021, 20:00

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

Италианецът Данило Дмитри Фасо спечели турнира при 11 годишните

Състезателят на варненския клуб по тенис на маса "Комфорт" Мирослав Шмидт загуби четвъртфиналния си двубой от турнира от световните серии, който се провежда в унгарския град Сомбатели. Миро отстъпи с 1:3 гейма на италианеца Франческо Тревисан. 

Българският представител водеше в първия гейм с 10-8, но загуби драматично с 11-13. Във втория след водачество с 5-1 Миро отново претърпя неуспех със 7-11. Третият гейм завърши с победа на варненския талант с 11-6, но в четвъртия той отстъпи с 8-11, което донесе и крайния успех на Тревисан с 3:1. 

Италианецът достигна до финала, но загуби от сънародника си Данило Дмитри Фасо с 0-3. Фасо, който също е на 11 години, достигна до титлата след категорични победи с по 3-0 и на четвърт, и на полуфинала. Той игра и при 13-годишните, като загуби драматичен полуфинал от словака Павол Кокавец с 2-3, разказват от българската федерация по тенис на маса.

Освен Мирослав Шмид, още двама тенисисти на СКТМ "Комфорт" се включиха в кръга от световните серии в Сомбатели - братята Виктор и Любомир Димитрови. Тримата бяха придружени от главния треньор на клуба Стоян Поппетров.