Принцеса Тиквичка и принц Кратунчо отново очакват децата край Откритата сцена на Кукления театър

Варна Лайф

06-11-2021, 09:00

Снимка:

Снимка: Държавен куклен театър Варна

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

По две представления ще има и в събота, и в неделя

По две представления на най-новия спектакъл за деца на Държавен куклен театър - Варна "Принцеса Тиквичка и принц Кратунчо в царството на есента" са планирани за тази събота и неделя на Откритата сцена. И в двата дни началните часове са 11 и 12.

"Принцеса Тиквичка и принц Кратунчо в царството на есента", се радва на изключителен интерес от децата и родителите. Забавленията на открито са това, от което сега децата имат нужда и ние сме щастливи, че много родители намират тази възможност именно в Държавен куклен театър - Варна", подчертават от екипа на театъра.

В събота е планирано и едно представление на закрито. То ще е от 11 часа и ще бъде на спектакъла на Вера Стойкова "Градинката на Пухчо". Когато децата станат големи, тръгват на училище. А когато зайчетата пораснат, им е време сами да отглеждат зеленчуци в своя собствена градинка. Но лесно ли е това и колко трудни са уроците на градинарството? Ще научим заедно, ако последваме пътеката, която води към градинката на Пухчо – тя пък се намира точно пред къщичката „Заешка идилия“. Там ще срещнем освен Пухчо, неговите родители – мама Зузана, татко Ушан и палавото прасенце Квик.

Сценографията и куклите са дело на Адриана Добрева, а в ролите са Гергана Господинова, Мария Томова, Иван Шумаров и Теодор Христов.

В закритата зала зрителите над 18-годишна възраст задължително представят един от документите, които се изискват в заповед РД-01-856/19.10.2021 на Министъра на здравеопазването.