Силни отбори от Русия, Белгия и Германия идват за турнира по плажен футбол във Варна догодина

Спорт

28-12-2021, 18:20

Снимка:

Снимка: Varna International Beach Soccer Cup

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

С нови състезатели от България и чужбина се подсилва за предстоящия сезон родният шампион МФК Спартак

Силни отбори от Русия, Белгия, Германия и други страни вече са проявили интерес да участват в традиционния турнир по плажен футбол Varna International Beach Soccer Cup през 2022-ра. Това съобщи главният организатор на проявата Симеон Христов, който е и мениджър на родния шампион МФК Спартак (Варна). Обикновено международният турнир се провежда през май на игрището за плажни спортове в квартал Аспарухово. 

МФК Спартак (Варна) ще започне подготовка на 3 януари, съобщи Симеон Христов в интервю за narodensport.eu. Ще има нови състезатели - българи и чужденци. Тимът се готви да участва на турнир през април, ако всичко с финансите е наред, разкри още Симеон Христов.

През 2021-ва тимът бе избран за четвърта поредна година за отбор на Варна. По думите на Симеон Христов тимът няма конкуренция в България, след като отново спечели титлата в първенството. Предизвикателството за "плажните соколи" е вси по-добро представяне в Шампионската лига, за което играчите се готвят през цялата година. "В Шампионската лига нивото е много високо, отборите, срещу които се изправяме са далеч напред като организация и начин на работа, но от другата страна стоят огромното желание и любов, с която всички в нашия отбор работят и полагат усилия целогодишно, за да се подготвят за този турнир. Това ни помага срещу по-сериозни съперници да постигаме резултати", отбеляза Симеон Христов. 

През 2021-ва плажните соколи достигнаха и до 1/4 финал в Шампионската лига, като заеха 8 място в крайното класиране.