Общинският съвет обмисля месечна помощ за олимпийския шампион Ивайло Маринов

Мисия Варна

07-08-2023, 15:38

Снимка:

БК "Ивайло Маринов"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Не става въпрос за отнемане на бизнес, както се твърди от ползвателя, а за финансови средства, които той получава под формата на наем, каза председателят на местния парламент Тодор Балабанов.

Никой няма право да преотдава отдаден общински имот под наем. Това заяви днес председателят на варненския Общински съвет Тодор Балабанов във връзка появилата се в публичното пространство информация за отнемане на ресторанта на олимпийският шампион Ивайло Маринов, който се намира в близост до басейн Приморски, като се увеличи многократно цената на наема, предаде Радио Варна. 

Не става въпрос за отнемане на бизнес, както се твърди от ползвателя, а за финансови средства, които той получава под формата на наем, каза още Балабанов. 

Той допълни, че за да не се стига дотам спортистът да подарява своите медали и ордени, ще проучи възможностите и ще внесе предложение в Общинския съвет да се отпусне месечна финансова помощ на Ивайло Маринов.

Случаят стана известен, след като местният парламент е взел решение преди два месеца да обяви заведението на търг, а месечният наем увеличен. Днес Балабанов съобщи, че това заведение, което е от известна верига и се намира до басейн Приморски, е било дадено под наем преди 30 години на Ивайло Маринов без решение на общинския съвет. Междувременно съветниците получават сигнали, че той го преотдава под наем на по-висока цена от тази, която дава на общината, което е в нарушение на законодателството. Балабанов предлага да се обсъди възможността за месечна финансова помощ на Ивайло Маринов, която да е в размер на наема, който той получава.

Спортната общност не остана безучастна към това, което се случи и утре – 8 август 2023 г. ще се организира протест в защита на ресторанта на Ивайло Маринов.  От 11 часа пред сградата на общината в поддръжка на боксовата легенда се събират ръководители на спортни клубове, деятели, спортисти, общественици и почитатели.