Оставиха в ареста 16-годишното момче, обвинено в убийство във Варненско

Крими

09-08-2023, 15:42

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Жертвата е 31-годишен мъж от село в община Ветрино.

Състав на Окръжен съд – Варна уважи като основателно искането на Окръжната прокуратура и определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 16-годишното момче, привлечено към наказателна отговорност за убийство, извършено по хулигански подбуди.

Младежът бил задържан на 8 август 2023 година, след като били събрани доказателства за неговата съпричастност към извършено тежко криминално деяние предишната вечер.

На 7 август 2023 година, малко преди полунощ, в центъра на село в община Ветрино възникнало спречкване между младежки компании. В кавгата били въвлечени и техни по-възрастни роднини. Стигнало се до там, че 31-годишен мъж от селото ударил девойка от една от компаниите, след което напуснал мястото на инцидента. Малко по - късно, тялото му било намерено пред дома му. От извършения оглед станало ясно, че мъжът е станал жертва на убийство.

16-годишният обвиняем бе задържан за срок до 48 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Разследването е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел.

Определението на съда подлежи на въззивна проверка от Апелативен съд – Варна.