Девня празнува 4 дни с хитови изпълнители, фестивал на виното, детски атракции и кулинарно шоу

Животът

24-08-2023, 11:22

Снимка:

Община Девня

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Девня се грижи за природата, кметът на общината Свилен Шитов приканва всички гости да пазят чистота, като изхвърлят разделно своите отпадъци от пластмасови и стъклени бутилки, кенчета и хартия в съдовете, разположени в парк „Разсадника“.

От днес до неделя Девня празнува - 54 години от обединението на селата Девня, Река Девня и Повеляново и обявяването им за град. Предстоят четири дни, наситени с концерти на най-популярните български изпълнители, забавления за малки и големи, кулинарни зони и атракции - разбира се, с грижа към природата.

Всяка вечер от 19:00 часа от сцената в парк „Разсадника“ жителите и гостите на града ще забавляват популярни и обичани изпълнители, като рокдинозаврите от Б.Т.Р, любимците на поколения българи от група „Диана Експрес“, Любо Киров и дует „Шик“, фолк легендите Фики Стораро и Глория, Деси Добрева, идолите на младите поколения Михаела Маринова, Дара Екимова, Pavell & Venci Venc’. Поздрав за празника на града ще отправят ансамбъл „Филип Кутев“ и сестрите Ива и Велислава Костадинови - внучки на известната народна певица Гуна Иванова, наследили таланта ѝ и силната ѝ любов към фолклора. Много настроение очаква зрителите и със скечовете на комиците от „Ала-Бала“.

С още много събития ще бъдат изпъстрени празничните дни. Всеки от тях ще има свой облик и различна аудитория – фестивал на виното „Открий го! Местното вино“ за любителите на дегустациите, „Лятно театро” с арт ателиета и работилници, шоу със сапунени мехури, куклен спектакъл, игротека и „Тайник на чудатостите“ за най-малките, гостуващо издание на „Мастър шеф“ за виртуозите в кухнята.

Част от празника ще бъде и еко инициативата под мотото „Искам да съм полезен. Рециклирай ме!“ В нея гостите на тържествата са поканени да оставят вече използваните пластмасови бутилки в атрактивната арт инсталация, наречена със закачливото име „шишеяда“.

И понеже Девня се грижи за природата, кметът на общината Свилен Шитов приканва всички гости да пазят чистота, като изхвърлят разделно своите отпадъци от пластмасови и стъклени бутилки, кенчета и хартия в съдовете, разположени в парк „Разсадника“.

 

ПРОГРАМА НА ПРАЗНИКА

24 август:

19:00 - Концерт със скечовете на „Ала-Бала“, група „Диана Експрес“, Pavell & Venci Venc’

25 август:

16:00 - 23:00 - Фестивал на виното „Открий го! Местното вино“, с дегустации

17:30 - 19-годишната певица Виктория Благоева на световни английски и френски хитове

19:00 - Концерт на Деси Добрева, Дара Екимова, Фики Стораро

26 август:

Специална програма за децата

10:30 -12:30:

Фейс арт ателие „Шарени муцунки“; шоу със сапунени мехури „Сапунени фантазии“; интерактивна инсталация с разширена реалност „Тайник на чудатостите“

16:30 – 18:30:

Анимация с игри „Лятна игротека"; куклен спектакъл „От кулата“; арт работилница „Супер герои“

19:00 – Концерт на Ива и Велислава Костадинови, дует ШИК, група БТР

27 август:

17:00 - Мастър шеф гостува в Девня

19:00 – Концерт на ансамбъл „Филип Кутев“, Михаела Маринова, Глория, Любо Киров

В деня, посветен за забавления на децата – 26 август, Община Девня приканва родители, деца и гости да се включат в кампанията за предаване на пластмасови бутилки в еко инсталацията „шишеяда“ в парк „Разсадника“ - от 10:00 до 13:00 часа, и да събират отделно отпадъците във всеки от празничните дни.

Очакваме ви на четиридневно празнично изживяване в парк „Разсадника“!