Призьорите на Таландиада 2023 – мини фуриите на Варна

Варна Лайф

28-08-2023, 16:41

Снимка:

Таландиада 2023

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В журито освен автора и водеща Илиана Балийска, бяха и варненките Роберта Костова-Мини Мис България 2007 и Виктория Спасова-Мини Мис България 2010.

Повече от 40 мини сладури три часа се надталантчваха в Палавото Шоу на актрисата Илиана Балийска за 11-ти път във Варна Мол. Съорганизатор е отдел Образование на Община Варна, медиен партньор е Радио Мая, а Курортен Комлекс Романтика-Камчия традиционно дава подслон на екипа за Турнето „Дететo на Морето“-с кулминация във Варна.

В журито освен автора и водеща Илиана Балийска, бяха и варненките Роберта Костова-Мини Мис България 2007 и Виктория Спасова-Мини Мис България 2010. Мини госпожиците и мини господата пяха, рецитираха, танцуваха, забавляваха се с песните на водещата, получиха много награди, аплодисменти и шашардисаха журито коя и кой да получи престижните титли Мини Мис и Мини Мистър Варна 2023-Оригинала.

Ето и шампионите в първата възрастова група-от 3 до 7 години: короната и златния медал са за 4-годишната танцьорка Амира Аднан Хан от Варна и Борис Василев от София-на 6 години. При каките и батковците до 12 години Мини Мис Варна е Паулина Георгиева-творец-сензация на 11 години, а Мини Мистър е Кристиан Николов, също на 11-и двамата са от Школата за народно пеене на майката на Елица Тодорова-Павлинка Тодорова. Титлата Мини Мистър Оригиналност спечели 9-годишния чаровник Кристо Пенев, който донесе любимия си папагал Пипи и развесели публиката с лиричен разказ за него-лично творчество!

Имаше медали и титли и за родителите: Златно Мамче е вокалния педагог Радослава Димова от Варна; Златен Татко е софиянеца Божил Василев; Златно Бабче-варненката Златка Иванова; Златен Дядко не се осмели да е център на внимание. „Край морето е пълно с дарби детето! Всички са победители, защото изкъшкаха притеснението и стана супер представлението.

При ученическта възраст много се триумихме коя да е призьорката-дали буйните танцьорки Дивна Кехайова и Далия Попова или Паулина. Чак след Шоуто разбрах, че през 2017-та, пак във Варна Мол, Паулина, която е с майка филипинка, е спечелила титлата в първата възрастова група като 5-годишна-пак с божествения си глас, а сега, на 11 години не я познах, но пак заслужи първата позиция.“-каза продуцента на Талантидата Илиана Балийска и обеща догодина нови възможности за изява на талантливковчетата-неизменно във Варна Мол. Отличниците в Палавото Шоу ще представят Варна на Юбилейния XXV национален телевизионен конкурс „Мини Мис и Мини Мистър“ България-Оригинала, през ноември в Националния дворец на децата-София.