Тирове с висока скорост преминават през с. Тополи

Животът

04-10-2023, 12:38

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Жители се притесняват от инциденти.

Жители от Тополи се оплакват от преминаващи с висока скорост тирове и камиони през центъра на селото. Оказва се, че това се случва от години и може да стане инцидент, притесняват се местните. Те допълват, че никой не взема мерки. 

Репортерът на Радио Варна Даниела Стойнова разговаря с Йордан Христов, изпълняващ длъжността кмет на кметство Тополи. 

"Да, много пъти са се оплаквали хората. Да, камионите пречат. Те бързат за някъде, гледат да изкарат някой друг лев и заради това нарушават малко правилника за движението. Камионите преминават през цялото село буквално, централната улица е точно по средата на селото и това създава проблеми за придвижването на хората. Рисковано е, защото и ученици пресичат. Това се случва главно през деня, вечер преминават друг вид товарни камиони", посочи Христов. 

По думите му в района има поставени знаци, пешеходни пътеки и повдигнати полицаи. "Това е, което можем ние да направим. Ние не сме хората, които можем да разрешим този проблем. Трябва да се задействат хората с правомощия", добави Йордан Христов. 

Очаква се от КАТ-Варна, след като са разговаряли с ръководството на кметството, да организират по-чести проверки и да глобяват нарушителите, допълни Христов.