Проведоха практически тренинг на ученици обучители от дирекция „Превенции“

Мисия Варна

11-10-2023, 15:37

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Доброволците бяха допуснати до служебните помещения на ГД „БОП“ и лабораторията за изследване на наркотични вещества на Агенция „Митници“.

Практически тренинг на ученици, обучители на връстници по превенция на употребата на психоактивни вещества бяха направени от експерти от ГД „БОП“ и Агенция „Митници“. Посещението е организирано от дирекция „Превенции“, Община Варна и Общинския съвет по наркотичните вещества – Варна по повод „10 октомври – Световен ден на психичното здраве“.

Доброволците бяха допуснати до служебните помещения на ГД „БОП“ и лабораторията за изследване на наркотични вещества на Агенция „Митници“. По време на посещението те научиха за структурата и функциите на двете институции, планирането и реализирането на полеви операции, процедурите за установяване на наркотични вещества и задържане на правонарушители. Интерес предизвика демонстрацията с полицейско куче за откриване на наркотици и задържане на лице.

В лабораторията на Агенция „Митници“ доброволците имаха възможност да наблюдават различните методи на анализ и установяване както на наркотични вещества, забранени от закона, така и установяване на нови видове вещества, за които предстои включване в забранителните списъци.