Платформата "Лъжеш ли?" следи трима кандидат-кметове на Варна

Новините

20-10-2023, 13:58

Снимка:

www.lazheshli.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Резултатите ще бъдат обявени в деня за размисъл – 28 октомври, на сайта на платформата, както и в социалните мрежи.

По време на предизборни кампании много от нас подозират, че това, което кандидатите ни казват, не винаги отговаря на истината. До колко политиците наистина ли лъжат? Отговор на този въпрос от няколко години търсят доброволците от Платформата „Лъжеш ли?“. Те проверяватказаното от политиците по време на предизборни кампании и ако то е невярно, ги разобличават.

До момента екипът от доброволци е анализирал само твърдения на кандидати за народни представители. За първи път обаче, следят и какво говорят кондидатите за кметове. Доброволците са се фокусирали върху 13 кандидат-кметове в София, Пловдив, Варна и Бургас.

Трима са кандидатите за кмет на Варна, които биват следени от платформата „Лъжеш ли?“. Избрани са тези от участниците в кампанията, които, според социологическите проучвания, събират най-голяма подкрепа от избирателите. Това съобщи Радослав Евтимов, който е един от създателите на тази платформа.

„В своето проучване използааме публични информационни ресурси, до които всеки има достъп. Една от нашите цели е да покажем на хората, че има начини да проверят казаното от кандидатите за кметове и така да направят информиран избор“, каза Радослав Евтимов.

Резултатите ще бъдат обявени в деня за размисъл – 28 октомври, на сайта на платформата, както и в социалните мрежи.