Избирателната активност на балотажа във Варна е 30, 32 %

Новините

05-11-2023, 22:18

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

През днешния ден ОИК е получила разрешение да бъдат отстранени близо 15 машини и в тези секции да се премине към гласуване само с хартиени бюлетини.

Денят на балотажа във Варна приключи с избирателна активност от малко над 30 процента, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Велин Жеков, който обяви и край на изборния ден. На втория тур на местния вот през 2019 година тя беше 28,97 процента.

В трите варненски района, където днес също се проведоха балотажи, активността е приблизително същата, допълни Жеков. В „Одесос“ са гласували 32,5 на сто от избирателите, в „Приморски“ – 33,5 на сто, а в „Младост“ – 28 процента.

Жеков допълни, че през днешния ден ОИК е получила разрешение да бъдат отстранени близо 15 машини и в тези секции да се премине към гласуване само с хартиени бюлетини. По думите му това са били и основните сигнали и жалби по време на балотажа. Много от машините даваха грешки по няколко пъти и бяха положени огромни усилия, за да останат в работен режим, обясни Жеков.