Правителството ще отпусне пари за пострадалите от бурята на 4 ноември

Животът

16-11-2023, 09:39

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Сред най-засегнатите във Варненска област са селата в района на Провадия, Девня и Дългопол.

Правителството ще обсъди изплащането на еднократна финансова помощ на пострадалите от природни бедствия на 4 ноември т.г. в шест области – Смолян, Силистра, Разград, Търговище, Шумен и Варна. Вследствие на ураганния вятър имаше пострадали и загинали хора, а в няколко население места имаше разрушени къщи, покриви и други постройки. Вносител на предложението е министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.

Сред най-засегнатите във Варненска област са селата в района на Провадия, Девня и Дългопол. Броени дни след инцидента областният управител Андрияна Андреева посети село Партизани, придружена от Георги Георгиев - кмет на община Дългопол и от новоизбрания кмет на кметство Партизани Хасан Х. Асан.

На правителственото заседание днес се очаква кабинетът да обсъди и приеме още Годишен доклад за състоянието на националната сигурност през 2022 г. Доклад за касовото изпълнение на държавния бюджет и на основните показатели на консолидираната фискална програма за деветмесечието на 2023 г. също е част от дневния ред на заседанието.

Правителството се очаква да одобри и допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2023 г., предназначени за компенсиране на извършените от родителите разходи за месец юни т.г. за отглеждане и обучение на децата, които не са приети в общински ясли или детски градини поради липса на места. 

Началото на заседанието е от 16:30 часа.