Коледна приказка на маестро Йордан Камджалов и Деси Тенекеджиева идва във Варна

Варна Лайф

22-11-2023, 18:05

Снимка:

ФКЦ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Спектаклите ще са два от 17 ч. и 19 ч. на 29-ми декември.

За трета поредна година Варна ще посрещне маестро Йордан Камджалов и Деси Тенекеджиева, но този път заедно с Genesis Оrchestra и на сцената на Фестивалния комплекс. Те ще представят своята Коледна приказка с напълно нова програма. Спектаклите ще са два от 17 ч. и 19 ч. на 29-ми декември.
 
Вълшебно красивите Коледни концерт-спектакли са пиршество за всички сетива. Публиката ще се наслади на класики на Вивалди, Пиацола и Пучини, изпълнени от изумителните млади таланти, лауреати и стипендианти на Фондациите „Стоян Камбарев“ и „Йордан Камджалов“: Мария Славова (сопран), Сара Чакърова (маримба, ксилофон), Георги Димитров-Жожо (китара), Стоян Караиванов (бандонеон), Александър Зайранов (цигулка), Калина Андреева (контрабас) и Илина Илиева(виола). Всички те са сред най-изявените и даровити млади музиканти в областта си в света и са печелили редица елитни международни конкурси и отличия. Номинирани или носители на най-престижния приз за млади таланти в България - Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев.
 
Йордан Камджалов е обявен за един от тримата топ диригенти на своето поколение и се отличава със завладяващо музикално присъствие и харизма. От години той и едноименната му Фондация гледат в една посока с Деси Тенекеджиева - създател и вдъхновител на Фондация "Стоян Камбарев". Кинозвездата се завръща специално за концертите от Лос Анжелис и освен като режисьор на спектаклите, Деси ще потопи публиката в магията на Коледа и любовта, чрез избрани поетични мисли и стихове.
Билети на касата на Фестивален и Конгресен Център Варна и онлайн от сайта на комплекса.