Христо Димитров: Варненският общински съвет ще работи системно, необходима е бърза реакция за всеки проблем

Мисия Варна

09-12-2023, 16:45

Снимка:

Общински съвет - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Шефът на ОбС посочи, че има добра комуникация с изпълнителната власт в лицето на кметовете, които в момента се сблъскват с предизвикателства, свързани закъснелите ремонти и чистотата в града.

Общинският съвет да работи системно, а съветниците да са ангажирани с решаването на всички проблеми на града и хората. Това каза в предаването "Позиция" на Радио Варна председателят на ОбС-Варна Христо Димитров. Трябва да има бърза реакция за всеки възникнал проблем. Трябва да има и бърза реакция за натрупаните проблеми, категоричен е той и припомни, че местният парламент ще заседава всеки последен четвъртък от месеца. Той е на мнение, че ще успяват да постигат консенсус въпреки фрагментирания състав на съвета, в името на обществения интерес. Няма разлика дали ще са шест или четири групите в Общинския съвет - не виждам случайно появили се, всички представители на партии имат претенции, че уважават Варна, посочи Димитров. 

В прокарването на политиките на всяка партия винаги ще се търси баланса. Най-важната задача пред местния парламент е бюджетът и разпределението на средствата по пера, каза Димитров, като подчерта, че разумът винаги трябва да взима връх. Всички знаят, че една сделка става, когато всички страни са еднакво недоволни. Важно е всички да бъдат еднакво недоволни, но да бъдат защитени интересите на различните слоеве на обществото, убеден е председателят на Общинския съвет.

На въпрос какво наследство заварват, той посочи, че не започват да пишат на бял лист. Има изградени практики, много неща са свършени, но и много не са, отговри той.

Шефът на ОбС посочи, че има добра комуникация с изпълнителната власт в лицето на кметовете, които в момента се сблъскват с предизвикателства, свързани закъснелите ремонти и чистотата в града.

Председателят на Варненския общински съвет изрази надежда, че държавният бюджет ще бъде приет до края на годината, за да може и бюджета на община Варна да бъде гласуван в срок.