Павлин Надворни прекрати участие в Global Solo Challenge

Спорт

13-02-2024, 18:28

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Варненският ветроходец страда от сериозен медицински проблем, който не му позволява да продължи надпреварата за едночленни екипажи.

Павлин Надворни обяви, че прекратява участието си в околосветската регата Global Solo Challenge.

Варненският ветроходец страда от сериозен медицински проблем, който не му позволява да продължи надпреварата за едночленни екипажи. Той се намира в Литълтън на Южен Остров в Нова Зеландия.

„Необходимостта от пълно обездвижване на лявата ми ръка за най-малко месец, с последващ процес на физиотерапия за възстановяване на връзките и меките тъкани около раменната става, прави практически невъзможно управлението на Еспресо по безопасен и адекватен начин в суровите условия на Южния Океан, водите около нос Хорн, и нелекия път на север през Атлантическия океан – написа вчера Надворни. – След приема на огромно количество обезболяващи, за да стигнем невредими до тук, не считам, че физическото ми годност е дори наполовина от нужната, за да продължим.“

С помощта на местната българска общност в Нова Зеландия Надворни, започва подготовка на лодката за продължителен престой, с надеждата да продължи в периода на следващото Астрално лято.