Община Варна работи с Общинския съвет за откриването на ново наблюдавано жилище за уязвими младежи

Мисия Варна

27-02-2024, 18:30

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Услугата за 8 лица е предоставена от Сдружение „Развитие и интеграция“.

Община Варна, заедно с Постоянната комисия „Собственост и стопанство“ към Общинския съвет, търси ново място за т. нар. „наблюдавано жилище“ за уязвими младежи от 18 до 25 години без увреждания. Услугата за 8 лица е предоставена от Сдружение „Развитие и интеграция“. До този момент организацията ползва апартамент на свободен наем. Тези и други социални дейности на различни доставчици и сдружения коментира заместник-кметът Снежана Апостолова по време на приемната си за граждани днес.

Апостолова обсъди с проф. д-р Клара Докова от Катедра „Социална медицина и организация на здравеопазването“ към Медицински университет – Варна работата на международната мрежа „Региони за здраве“. Идеята е Общината да обмени опит и да заложи проекти за партньорство с региони в чужбина, които имат здравен профил, подобен на този във Варна.

До Снежана Апостолова достигна и сигнал за злоупотреби в един от общинските ДКЦ-та. Предстои той да бъде проверен.

По време на разговорите стана ясно също, че Община Варна ще помогне с извозването на реквизита на варненски участници в театрален фестивал в Пазарджик. Сдружение “Феникс 2009“, към което има театрална формация, е получило покана за участие в събитието в края на месец март.

Следващите приемни дни за граждани по въпроси, свързани със здравеопазването, социалните дейности и туризма e на 26 март.

Записването става на телефон 052 820 328.