Новото общинско ръководство на ГЕРБ – Варна обсъди проблемите пред районите „Одесос“ и „Приморски“

Новините

12-03-2024, 13:22

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Успех на новото градско ръководство пожела Даниел Митов, който присъства на срещите, заедно с народните представители Павел Христов и Бранимир Балачев.

Новото общинско ръководство на ГЕРБ – Варна проведе срещи с членове и симпатизанти в районите „Приморски“ и „Аспарухово“, за да представи плановете си за развитие на структурата. По време на срещите беше направен анализ на резултатите в морската столица от последните местни избори и очертани приоритетите за в бъдеще.

Общинският ръководител Николай Костадинов представи новата организация, призова за диалогичност и увери, че винаги ще бъде на разположение на районните организации и гражданите.

„Новосъздадената градска организация е доста сериозен колективен орган с представители от всички структури. Няма как да не отбележим събитията, които са протекли навсякъде. На всички ни е ясно, че има отлив от редиците, причините за една част от тях са известни, за други можем само да гадаем, но затова сме избрани – да консолидираме организацията, да вдигнем структурите, да станем повече, хората отново да прегърнат идеята, и да се завърнат при нас“, отбеляза той.

По думите му времената не са леки, престоят евроизбори, проблемите пред районите „Одесос“ и „Приморски“ стоят и най-вероятно там ще има предсрочни избори за районни кметове. Не е ясно дали няма да има и парламентарни избори, преговорите продължават и вероятността това да се случи никак не е малка, посочи Николай Костадинов.

„Това, че изгубихме изборите във Варна ни натоварва с отговорност. От нас се иска работа и инициативност. Процесите ще текат максимално прозрачно и по възможно най-демократичния т.е. правилният начин. Доста полезни неща могат да излязат от нашата организация и доста идеи да се реализират, които поради една или друга причина не са имали шанс да се случат.“, добави председателят.

Зам.-общинският ръководител на новата градска структура Христо Христов на свой ред заяви, че основната задача на общинското ръководство ще бъде да върне разочарованите и да привлече нови хора, готови да работят за каузата. „Трябва бързо да стегнем редиците, да сплотим екипа и качествените млади специалисти да вървят напред. Ще работя с двойни сили“, категоричен бе Христов и подчерта, че прозрачността и честността ще върне хората към партията.

Успех на новото градско ръководство пожела Даниел Митов, който присъства на срещите, заедно с народните представители Павел Христов и Бранимир Балачев. „Избори се печелят и губят – това е демокрацията, действаме, вдигаме си партията“, заяви Митов.

„ГЕРБ е силна партия, печели избори след избори. Има ново градско ръководство и яснота какво е станало, предстои работа, успехите също предстоят и са неизбежни“, отбеляза той.

Относно ситуацията на национално ниво Митов заяви, че преговорите са тежки и изходът от тях не е ясен. По думите му към момента вероятността за избори или ротация е 50 на 50. „Много са нахални нашите некоалиционни сподвижници. Нямат усещането, че демокрация се работи по друг начин. Уж публично артикулират определени неща, които са в синхрон с принципите на начина, по който трябва да функционира една демократична система, но в същия момент си знаят тяхното. Асен Василев тръби навсякъде, че няма проблем с бюджета, влизаме в рамките на заложения дефицит и всичко останало, а Владислав Горанов го хвана, че със счетоводни еквилибристики е скрил над милиард и всъщност бюджетът в определена част ще е на минус“, даде пример депутатът от ГЕРБ.

Даниел Митов отбеляза също, че на повечето министри в кабинета никой не им знае имената, пред кого са отговорни и каква работа вършат. „Ние не сме наясно какво всъщност вършат тези хора, а там където сме наясно е ужасяващо“, каза той и подчерта, че ако се стигне до споразумение при преговорите, които текат в момента, то ще бъде ако ГЕРБ има солидно и стабилно присъствие в изпълнителната власт.