Министър Зарица Динкова натиска директор в болничен за напускане

Варна Лайф

13-03-2024, 11:44

Снимка:

TravelNews

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Служителите от Министерството на туризма подчертаха, че има и други нарушения във ведомството, които са свързани с неправомерни назначения и уволнения.

Министърът на туризма в оставка Зарица Динкова натиска директора на дирекция "Международна дейност и визови режими" във ведомството Георги Алипиев да напусне поста въпреки, че е в болничен. Затова съобщиха пред TravelNews служители на министерството. "Човекът е много работлив, но от месец не е идвал на работа и получава постоянно заплахи от ръководството на министерството", коментираха негови колеги. Алипиев е в дълъг болничен.

Не е ясно каква е причината за натиска и за исканата оставка. Алипиев не беше открит за коментар. От Министерството на туризма отказаха да коментират случая.

Георги Алипиев работи от над 8 години в Министерството на туризма и е познат на целия туристически бранш, с който е в тясно сътрудничество. Той тръгва от най-ниското стъпало като експерт и се издига до директор. От началото на мандата на Зарица Динкова е и до нея в международната дейност. Досега е нямало оплаквания от туристическия бранш от неговата работа.