Министърът на туризма се похвали с ръст на ранните записвания за лятото

Туризъм

14-03-2024, 11:48

Снимка:

Министерсткво на туризма

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Значителен скок бележат и посещенията от Испания и Италия.

Оптимистични са очакванията по отношение посещенията на чуждестранни туристи за предстоящия летен сезон. Това заяви министърът на туризма Зарица Динкова, която откри най-голямото туристическо изложение у нас Ваканция и СПА.

"Може да се поздравим и със 70% увеличение на ранните записвания от Великобритания за предстоящия летен сезон. Ръст от 20% отбелязваме и сред интереса на немските туристи за лято 2024 г. Значителен скок бележат и посещенията от Испания и Италия“, каза министър Зарица Динкова.

Министърът на туризма подчерта още, че в последните години българският туристически бранш се е изправил пред непознати предизвикателства, но със своето обединение е преодолял трудностите.

„Вярвам, че освен заради непрестанното усъвършенстване на българската туристическа оферта, интересът към страната ни се повишава както заради реформите, които заедно осъществихме, така и поради факта, че България има какво да предложи на всеки свой гост“, каза още Динкова.

Работи се за привличане на повече туристи от скандинавските пазари и тези в Централна Европа, каза още Министър Динкова.

На изложението Ваканция и СПА се представят повече от 200 участници - хотели, ваканционни комплекси, места за настаняване, доставчици на транспортни услуги, общински, регионални и местни туристически организации, туроператори и туристически агенции от 14 държави в Европа, Азия и Африка.