Бизнес форум, с акцент върху турските и други международни инвестиции, бе открит във Варна

Парите

15-03-2024, 11:59

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Морската столица е отворена за бизнес, градът има огромен потенциал, каза Благомир Коцев по време на откриването на форума „Възможности за финансиране и развитие на бизнеса в региона на Варна“.

Варна е отворена за бизнес. Местното управление прави постъпки да привлече инвеститори в сферата на високите технологии, зелената енергия, синята икономика и автомобилното производство. Градът има огромен човешки потенциал, който може да бъде привлечен именно в модерни производства и услуги с голяма добавена стойност. Това заяви снощи кметът на Варна Благомир Коцев на откриването на форума „Възможности за финансиране и развитие на бизнеса в региона на Варна“. Събитието се организира под патронажа на кмета Коцев и събира различни родни и чуждестранни компании, както и Българо-турската търговско-индустриална камара.

Не крия желанието си Варна да привлече сериозни международни инвестиции. Предимствата на морската столица са академичният потенциал, концентриран в едни от най-важните области на съвременното развитие – медицина, технологии, икономика, корабоплаване. Варна е град с развита пристанищна инфраструктура и със силен предприемачески дух, каза още кметът.  

На събитието присъстваха също заместник-кметовете по финанси и бюджет Христо Рафаилов и по правни въпроси - Диан Иванов. 

Форумът „Възможности за финансиране и развитие на бизнеса в региона на Варна“ се провежда за пръв път в морската столица и има амбицията да се превърне в ключово събитие за бизнес общността. Целта му е да обединява водещи фирми, експерти и предприемачи, които търсят нови стратегии и възможности за растеж и развитие. По време на събитието бяха презентирани разнообразни възможности за финансиране на бизнеса по европроекти, бизнес решения за развитие, както и застрахователни и финансови услуги.

Организаторите, съвместно с Българо-турската търговско-индустриална камара, са поели задачата да предоставят платформа за обмен на знания и опит в областта на финансирането и развитието на бизнеса.