Започват проверки срещу нерегламентираното къмпингуване по Черноморието

Животът

22-03-2024, 10:01

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ще бъде организирано заседание по тази тема с МРРБ, както и с представители на областите Бургас, Варна и Добрич.

Институции ще започнат съвместни проверки срещу нерегламентираното къмпингуване. Това стана ясно на работна среща на областния управител на Бургас Пламен Янев с представители на полицията, пожарната служба, както и кметове на морски общини, съобщава БНР-Бургас. 
 
На срещата се обсъди необходимостта от приемане на Наредба, която да регламентира условията за свободното къмпингуване. Тя е нужна не само на институциите, но и на туристите, тъй като през последните години този вид туризъм придоби изключителна популярност. Ще бъде организирано заседание по тази тема с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, както и с представители на областите Бургас, Варна и Добрич.

Идеята е тази година първите проверки да започнат в началото на април и да се извършват по график, стана ясно по време на срещата в Бургас. По този начин вече разположените каравани ще бъдат премахнати още преди започване на активния сезон, а всички последващи опити ще бъдат своевременно предотвратявани.

Участниците в работната среща подкрепиха осъществяването на ранни проверки и прилагането на всички административни действия, за да не се допуска незаконно къмпингуване върху държавни и общински терени.