Разкриха една от причините за фурора на Черно море

Спорт

16-04-2024, 16:42

Снимка:

ПФК „Черно море“

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

До момента най-доброто постижение на Черно море в елита след създаването на "А" група е третото място през сезон 2007/2008 година.

Черно море безспорно е приятната изненада този сезон в Efbet лига. "Моряците" са на прага на историческо постижение - да финишират на второ място в редовния сезон след 30 кръга и в оставащите след това 5 мача да се борят за сребърните медали. До момента най-доброто постижение на Черно море в елита след създаването на "А" група е третото място през сезон 2007/2008 година.

Една от причините за фурора, който прави варненският тим е твърде интересна. Това е фактът, че треньорът Илиан Илиев е на този пост вече 6 сезона, без да бъде сменян. И в резултат на това Черно море постоянно надграждаше, за да се стигне до резултатите сега. Безрезервното доверие от страна на собствениците на клуба и феновете доведоха дотам, че на "Тича" се случват истински футболни чудеса.

В същото време водещите ни три отбора Лудогорец, Левски и ЦСКА са сменили за тези 6 години цели 49 пъти треньорите си! При шампионите промените са 18, на Герена 15, а при "червените" 16. Това прави още по-силно постижението на Илиан Илиев, който вероятно ще остане още в Черно море, за да води отбора и в очертаващото се участие в Европа това лято.