МУ-Варна с допълнителна възможност за участие в предварителен изпит

Животът

20-04-2024, 20:26

Снимка:

Медицински университет - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Подаването на документи за участие в предварителния изпит се извършва изцяло онлайн.

Поради заявения изключително висок интерес МУ-Варна дава допълнителна възможност за участие в предварителния изпит по биология, който ще се проведе на 27 април 2024 г. (събота), съобщиха от университета.

Припомнаме, че днес, 20 април 2024 г., се проведоха предварителните изпити по биология и химия за специалностите "Медицина", "Дентална медицина", "Фармация" и направление "Военен лекар" в МУ-Варна, като броят на кандидат-студентите, полагащи днешните изпити бе близо 1000. Първият изпит започна в 8:45 ч. в I-ва Аудитория, а общата продължителност на двата изпита бе от четири часа. 

За четвърта поредна година кандидат-студентите за специалностите "Медицинска сестра“ и "Акушерка“ могат да заявят участие в предварителен изпит по биология. Обучението по тези специалности се провежда в гр. Варна, както и във филиалите на университета в Сливен, Шумен и Велико Търново. За втора година, на същата дата, предварителен изпит по биология ще се проведе и за кандидатите за уникалното за страната направление "Военна медицинска сестра“. Вижте повече информация за допълнителните приемни изпити и обучението на студенти в това направление тук.

За първи път за учебната 2024/2025 година на предварителен изпит могат да се явят желаещите да се обучават по специалността "Кинезитерапия“ (ОКС "бакалавър“) и специалностите от Медицински колеж – Варна "Помощник-фармацевт“, "Медицински лаборант“, "Рехабилитатор“, "Медицински козметик“ и "Рентгенов лаборант“.

В зависимост от избора си, кандидатите ще могат да се явят на изпит в гр. Варна, Сливен, Шумен или Велико Търново.

Подаването на документи за участие в предварителния изпит се извършва изцяло онлайн:

Вариант №1: Кандидат-студентите, които вече са се регистрирали за предварителните изпити по биология и химия през 2024 година (на 20 април) е необходимо да изпратят и-мейл на [email protected] от електронната поща, с която са се регистрирали в системата за онлайн прием. В текста на писмото трябва да се посочи в кой град желаят да се явят на изпит по биология (Варна, Сливен, Шумен или Велико Търново) и да прикачат документ за платена такса от 60 лв. Кандидатите ще получат потвърдителен и-мейл, че документът е получен и изпитът е добавен в профила им.

Вариант №2: Кандидат-студентите, които не се регистрирали за предварителните изпити през 2024 г. е необходимо да изпратят и-мейл на [email protected] от личната си електронната поща. В текста на писмото трябва да се посочи в кой град желаят да се явят на изпит по биология (Варна, Сливен, Шумен или Велико Търново), да попълнят личните си данни (три имена; ЕГН; два телефонни номера за връзка; гражданство; № на лична карта; дата на издаване и от МВР в кой град; пощенски код; град; област; адрес; наличие на особен случай) и да прикачат документ за платена такса от 90 лв. Кандидатите ще получат потвърдителен и-мейл, че документът е получен и са регистрирани за предварителния изпит.

Таксите за участие в предварителните изпити, категориите кандидат-студенти, които са освободени от тяхното заплащане и банковата сметка на МУ-Варна можете да видите тук.

Крайният срок за подаване на документи за участие в предварителния изпит по биология е до 24 април 2024 г. включително.