От днес в Балчик работят обществените тоалетни край морето

Животът

07-05-2024, 17:02

Снимка:

Радио Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Единствената, работеща в делнични дни, е тази на центъра.

Всички градски тоалетни – в центъра на Балчик, на паркинг Двореца и на улица „Приморска“, са отворени от днес. Назначен е персонал за целта. Това увери управителят на общинското предприятие „Благоустрояване и комунално стопанство“ инж. Павел Павлов в отговор на сигнали на граждани, че помещенията в приморската част са затворени. Единствената, работеща в делнични дни, е тази на центъра.

Жителка на с. Оброчище, дошла днес по работа в центъра на Балчик, се ориентира за местоположението им с питане. Табели, указващи къде са, няма. „И в Оброчище няма тоалетна и всеки ходи, където намери...“ – обяснява неприятната ситуация, че липсата на санитарни помещения принуждава хората „да си свършат работата“ под открито небе.

Тоалетните са безплатни, работното време ще бъде 12 часа от 8.00 до 20.00 часа, допълни управителят на предприятието, ангажирано с поддържането им.

Указателни табели за санитарните съоръжения ще бъдат поставени на видно място, обеща заместник-кметът по устройство на територията Димитрин Димитров по повод забележката, че едно от най-най-важните изобретения в човешката история – тоалетната, е трудно откриваемо.