Медицинският университет във Варна отчита ръст на чуждестранни кандидат-студенти

Животът

12-05-2024, 10:57

Снимка:

Медицински университет - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По думите на декана на Факултета по медицина проф. д-р Йото Йотов учебното заведение става все по-привлекателно за младите хора.

Общо събрание на Факултета по медицина на Медицински Университет „проф. д-р Параскев Стоянов“-Варна се прове в края на работната седмица. Председателят проф. д-р Николай Сапунджиев при откриването поздрави членовете на Общото събрание с Деня на Европа и пожела по-достойно бъдеще за всички европейци.

Деканът на Факултета по медицина проф. д-р Йото Йотов отчете постигнатите резултати през 2023 г., като акцентира върху привлекателността на МУ-Варна и нарастващия брой чуждестранни кандидати. Проф. Йотов отчете също, че обучението на студентите в най-големия факултет в МУ-Варна включва все повече възможности за симулационни методи и се осъществява със съвременни и най-модерни материално-технически средства, за което през 2023 г. са изразходвани над 5 млн. лева. Факултетът по медицина продължава да е основен фактор в страната в научно-изследователската дейност с участия в редица международни и национални проекти и с над 500 публикации в реномирани научни издания. Студентите оценяват позитивно обучението си във Факултета по медицина и близо ¾ от тях смятат, че МУ-Варна е конкурентоспособен на останалите висши медицински училища у нас и в чужбина.

В своето изказване Ректорът на МУ-Варна проф. д-р Димитър Райков подчерта, че Факултетът по медицина отчита високи постижения през 2023 г. и е основен източник и за икономическия просперитет на МУ-Варна. Общото събрание гласува и актуализация на комисията по избора и на Мандатната комисия. Проф. Сапунджиев закри Общото събрание с пожелание да не забравяме постигнатото преди нас и да имаме нови и по-големи успехи в работата на Факултета по медицина.