Новото ръководство на НДК пое управлението и на клона във Варна

Животът

22-05-2024, 14:12

Снимка:

Държавна опера - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Сред основните му цели на са интегриране на културната програма с тази на Националния дворец на културата в София.

Фестивалният и конгресен център във Варна вече е с ново ръководство. Андрияна Петкова, която е изпълнителен директор на Националния дворец на културата – Конгресен център София, е вписана като управител и на клона във Варна. На местно ниво за оперативен мениджър е назначена Виктория Митева, дългогодишенорганизатор на проекти с културна насоченост, притежаваща солидни познания в областта на изкуството, с множество контакти със съвременни български творци.
 
Новото управление предвижда в програмата си обновяване и възстановяване на варненския фестивален комплекс и превръщането му отново в любимо арт средище на морската ни столица.
 
Сред основните цели на ръководството са интегриране на културната програма с тази на Националния дворец на културата в София. В ход е и 5-годишна програма, насочена и към детската аудитория, както и събития, които да привличат нови публики и най-вече млади хора.
 
„Нашите усилия са свързани с обогатяването на културната програма на Варна, където ще разчитаме и на съдействието на общината. Ще се стремим да развием и конгресната дейност, тъй като потенциалът за осъществяване на конгресно-конферентни събития тук е много голям. Искаме да преобразим това място. Да го превърнем не само отвън, но и отвътре в истинско културно средище“, подчерта г-жа Петкова.
 
"Целта ни ще бъде утвърждаване на НДК – Варна като културен център не само за града, но и за целия регион. Тази емблематична сграда, този символ, може да се развие в съвремието и в бъдещето, за да може да сме атрактивни, както за родната, така и за чуждестранната публика. Щастлива съм, че идеите ни с г-жа Петкова следват обща цел - популяризиране на културата и конгресния бизнес в България“, сподели Виктория Митева.
Обновяване на външните пространства, включително почистване на фасадата, е един от приоритетите на новото ръководство. Планирано е и модернизиране на залите, както и на процесите на работа в дружеството като цяло. Сред основните цели на новото ръководство е и социалната политика. „Човешкият капитал е най-ценното при нас. И ние искаме да го развиваме и обогатяваме, както и да привлечем млади хора за една нова и модерна визия", подчертаха ръководителите на НДК - Варна.