Интензивен трафик на границите с Румъния и Турция

Новините

25-05-2024, 10:54

Снимка:

Министерство на туризма

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Нормален е на всички ГКПП-та с Гърция.

Трафикът е интензивен за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния и Турция. Това съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на сайта си. Информацията е към 6:00 часа тази сутрин.

Движението на границата с Румъния е натоварено на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Оряхово", „Кардам" и „Никопол" за товарни автомобили на изход. Областно пътно управление – Русе информира, че от 13 до 31 май 2024 г. се извършва авариен ремонт на моста над река Дунав между Русе и Гюргево. Въведена е временна организация на движение. Ремонтните дейности се изпълняват в светлата част на денонощието, а трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира с пътни знаци и сигналисти. 

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Гърция. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП „Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Трафикът на границата с Република Северна Македония е нормален на всички гранични пунктове.

На границата с Турция движението е интензивно на ГКПП „Капитан Андреево" за товарни автомобили.