Министър Глушков откри Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Спорт

25-05-2024, 16:12

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Той поздрави организаторите за дългогодишните усилия да развиват и популяризират спортната гимнастика у нас.

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков присъства на откриването на Световната купа по спортна гимнастика в Двореца на културата и спорта във Варна.

„Изключително съм радостен, че страната ни отново е домакин на спортно събитие от такъв ранг, в което ще вземат участие състезатели от рекорден брой държави – 37, които ще спорят в отделните дисциплини“, каза министър Глушков.

Той поздрави организаторите за дългогодишните усилия да развиват и популяризират спортната гимнастика у нас.

„Уверен съм, че състезанието преминава на високо ниво и любителите на този спорт ще останат доволни от видяното в залата. На всички състезатели и треньори пожелавам здраве, успешно представяне, реализиране на спортните цели и достигане на нови спортни върхове“, каза още Георги Глушков.

На откриването на Световната купа присъстваха още президентът на Българска федерация по гимнастика Красимир Дунев, председателят на организационния комитет Йордан Йовчев, кметът на Варна Благомир Коцев, президентът на техническия комитет на ФИГ за мъже Артур Мецкевич, техническият делегат на ФИГ за жени Хелена Ларис. От БФГимнастика връчиха благодарствен плакет на Георги Глушков.

България ще има представители на четири финала на Световната купа във Варна – спечелилата олимпийска квота за Париж 2024 Валентина Георгиева ще се бори за отличията на прескок при жените, Димитър Димитров ще играе във финала на земя, на прескок и висилка утре ще участват Димитър Димитров и Йордан Александров.