Обявиха подробности за вчерашния пожар в хипермаркет във Варна

Крими

26-05-2024, 11:46

Снимка:

ОД на МВР - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Вследствие на токсичния дим от пожара са пострадали четирима граждани, три жени и един мъж.

5-етажната сграда на хипермаркет „Аветисян“ във Варна с всички намиращи се в нея изделия и оборудване са унищожени при пожара, който горя в събота.

Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН).

Вследствие на токсичния дим от пожара са пострадали четирима граждани, три жени и един мъж, който се е опитал да гаси пожар в съседен двор - собственост на фирмата за дърва за огрев.

Сигналът за пожара е получен в 12:51 ч. С получаването му е подадена информация, че гори складовото помещение и огъня се разпространява към хипермаркета. В ликвидиране на произшествието са участвали 19 пожарникари с 6 противопожарни автомобила, 5-има служители от сектор СОД – Варна със специализиран автомобил и автовишка, две водоноски по 20 тона от фирма „ПМТГ“ – ЕООД.

При пристигане на мястото на произшествието е установено, че огънят е обхванал склад за прием на стока, открит склад за дървен материал, дърва за огрев, въглища и пелети. Поради наличието на силен вятър пожара се разраства и обхваща магазина, който представлява пететажна сграда.

Също така вследствие на силния вятър горящи отломки прехвърлят пътното платно и от другата страна на улица се запалват складирани палети и част от склада на магазин „Зооленд“. Вследствие на токсичния дим от пожара са пострадали четирима граждани, три жени и един мъж, който се е опитал да гаси пожар в съседен двор собственост на фирмата за дърва за огрев.

При пожара са унищожени 5-етажната сграда на хипермаркет „Аветисян“ с всички намиращи се в нея изделия и оборудване, складово помещение на площ около 350 м²; дърва за огрев - 48 м3, мотокар, бяла и черна техника; ПВЦ прозорци, както и част от склад на магазин „Зооленд“.

Засегнати са два леки автомобили „Тойота“ и „Пежо“, които със счупени предни стъкла и горна част на купето.