Питбулът нахапал преди година приятеля на убитата си стопанка във Варна

Крими

30-05-2024, 09:32

Снимка:

Снимката е илюстративна/pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

След инцидента животното е упоено и откарано в приют.

Куче причини смъртта на стопанката си във Варна вчера. 37-годишна жена почина от кръвозагуба след ухапване от питбула й. Сигналът за инцидента е получен в сряда сутринта. Стопанката била ухапана от питбула си в областта на бицепса.

Красимира Илиева е съседка на жертвата. Тя извикала линейка, която да помогне на жената. "Момичето беше кротко, но не се грижеше добре за кучето. Още миналата година то нахапа приятеля ѝ по крака. Момчето два месеца лекуваше раната си и се махна”, разказа тя пред "Нова телевизия".

След инцидента животното беше упоено и откарано в приют. То имало порезна рана на врата, посочи Христина Мирчева, която е сътрудник на общинския приют. По първоначална информация мъж е опитал да спаси стопанката на питбула, намушквайки го с нож. „Ако се установи, че кучето е убило жената, комисия от еколози ще определи съдбата му”, допълни тя. 

В някои страни за отглеждането на тази порода кучета трябва да се преминат специални курсове и стопанинът да има обособено място за животното, обясни Мирчева. В други държави породата дори е забранена.