Атила Фикрет от Варна стана най-младият финансов брокер

Животът

10-06-2024, 17:22

Снимка:

Lupa.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Роденият през юни 2003 г. Атила е син на дългогодишния журналист от екипа на в. „Труд“ в морската столица Айсехел Руфи.

Роденият във Варна Атила Фикрет, който е само на 20 г., стана най-младият брокер на финансови инструменти в България. Той издържа успешно изпитите на Комисията за финансов надзор.

Това сочат резултатите от изпитите, публикувани на сайта на КФН. Атила, който е втори курс студент по „Финанси“ в УНСС, получи официално удостоверението си днес, заедно с още 10 нови финансови брокери на специална церемония, организирана от КФН, съобщава Lupa.bg.

На изпита се явиха общо 17 кандидати, от които 11 го преминаха успешно, като Атила Фикрет е класиран на второ място, а за най-добър резултат бе отличен Христо Панайотов.

Сертификатите на най-новите брокери на финансови инструменти връчи изпълняващият правомощията зам.-председател на КФН Петко Джелепов. На церемонията присъстваха и доц. д-р Маню Моравенов – изпълнителен директор на Българската фондова борса, Радослава Масларска – председател на Българска асоциация на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП) и Наталия Петрова – председател на Българска асоциация на управляващите дружества (БАУД).

Атила Фикрет работи от половин година като експерт „Ликвидност и инвестиционни услуги“ в „Инвестбанк“, откъдето е изпратен на обучение в Комисията за финансов надзор за придобиване на право за упражняване на дейност като брокер на финансови инструменти.

Роденият през юни 2003 г. Атила е син на дългогодишния журналист от екипа на в. „Труд“ в морската столица и настоящ изпълнителен директор на фирма за индустриални и складови бази Айсехел Руфи.

Към финансовата сфера младежът е бил насочен от бившия министър на икономиката и енергетиката и приятел на семейството Петър Димитров.